logo

Home HVAC Zwembaden Reiniging Poort automatisering Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd installatiebedrijf en en bouwt energiebesparende oplossingen voor particulieren en industrie:

 

Wij zijn geen keukenbouwers. Wij moderniseren enkel uw toestellen. Wij leveren, plaatsen, bouwen in, modificeren uw keuken.

Dampafzuigkap in de keuken

Een dampkap zorgt ervoor dat kookluchtjes en het kookvocht worden afgevoerd tijdens het koken, zodat u een properder keuken overhoudt. In moderne keukens zijn dampkappen niet meer weg te denken. De belangrijkste functie van een dampkap is het afvoeren van vieze lucht en overtollig vocht. U zet de dampkap aan met een knop of door hem uit te schuiven. Verder is de dampkap voorzien van lichtpunt en kunt u de dampkap instellen op verschillende afzuigdebieten. Een extra functie van de dampkap is een filterindicatie. Deze functie geeft aan wanneer u de filters van de dampkap moet schoonmaken of vervangen.

Bij het kopen van een dampkap moet u letten op de volgende dingen

  1. Design: welk design past in uw keuken? Wilt u een inbouwmodel of een opvallende dampkap?
  2. Ventilatie: Een dampkap ververst de lucht niet. De lucht wordt alleen weggezogen. Zorg daarom voor voldoende ventilatie om verse lucht aangevoerd te krijgen en om vacuümtrekking te voorkomen.
  3. Debiet en afvoer: nog een misvatting over de dampkap is dat hoe hoger het debiet is, hoe beter de dampkap. Dit is gedeeltelijk waar. Bij een hoog debiet voert de dampkap veel lucht tegelijk af. Als uw afvoerkanaal deze capaciteit niet aankan, dan werkt de dampkap niet beter, maar maakt hij wel veel lawaai, een belangrijk nadeel.
  4. Indicatiefilter: sommige dampkappen beschikken over een indicatie voor de filtervervanging. De meeste dampkappen hebben tegenwoordig permanente filters die u gewoon in de vaatwasser kunt stoppen.
  5. Geluidsniveau: let op het geluidsniveau van de dampkap. Sommige dampkappen maken teveel lawaai. Een dampkap met minder dan 50 decibel is een stille dampkap.

3 soorten dampkappen

Twee hoofdtypen

Technische specificaties

GoLanTec stelt 5 oplossingen voor:

1) Standaard dampkap in de handel verkrijgbaar

Bekende merken dampkappen zijn: Aeg-electrolux, Atag, Bauknecht, Boretti, Bosch, Gaggenau, Itho, Miele, Pelgrim, Pro Solo, Smeg, Solitaire, Zanussi,   Siemens, NovyWirlpool, Soler & Palau, Franke

Onze voorkeur gaat naar Cata en Novy

Novy overzicht dampkappen

Novy 1

692 Schuifkap met geluidsdemper 90 cm
Novy 2
Novy 3

Novy 4

2) Op maat gemaakt dampkap

GoLanTec specialiteit

3) Dampkap zonder motor maar met motor ergens anders (in tussenverdiep, vals plafond of op zolder):

4) Buitengeplaatste motor

Externe buitengeplaatste dak- of gevelmotor voor minder lawaai.

 Voordeel : hergebruik van uw oude dampkap

5) Ventilator in ouderwetse dampkap

Eenvoudige en vaatwasreinigbare oplossing

Zie ook:

Cata dampkappen

Kitchen extraction

GS 400M + GS400 P

 

 


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2019 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com
Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 26/11/2018

Terug naar hoofdpagina