logo
Home Technische Info Contact Pers Vacatures

31 jaar ingenieurservaring in industriële en huishoudelijke projecten. 

Het beste is maar goed genoeg.


Vloerisolatie

Lekt uw huis ook geld langs de vloer?

Gemiddeld verdwijnt 15% van het totale warmteverlies in een woning door de vloer. Isolatie is dus ook daar een must. Vloerisolatie wordt steeds meer toegepast in nieuwbouw en renovatie. De isolerende PUR laag kan zowel aan de onderkant als de bovenkant van een vloer gespoten worden. Ook voor tussenvloeren  in appartementen, gelden minimum isolatiewaarden. De isolatiedikte wordt gekozen in functie van de vereiste Rd-waarde.

Verdeling warmteverlies in een niet-geïsoleerde woning

Dak

26%

Muren

26%

Vensters

20%

Vloeren

15%

Verluchting

13%

15% van de warmte gaat verloren langs de vloer. 

vloeren isoleren met gt-foamhttp://www.livios.be/media/85956/nl/kruipkelder-de-grootste-fouten-bij-vloerisolatie-320.jpghttp://www.debacker.be/userfiles/useruploads/images/vloerisolatie_2.jpg

Vloerverwarming

Wanneer uw woning verwarmd wordt met vloerverwarming is gespoten PUR de perfecte oplossing.

PUR vloerisolatie bij nieuwbouw

Bij nieuwbouw wordt voor de isolatie van vloeren de isolerende PUR voornamelijk gespoten op het droge, ruwe beton. Leidingen worden ingebed in de isolerende laag. Deze laag doet tegelijk dienst als uitvulling en is enkele minuten na het aanbrengen reeds begaanbaar. Dit betekent dat geen extra uitvulling nodig is zodat u bespaart in dikte van het vloerpakket, in tijd en in budget. Een bijkomend voordeel is dat deze vorm van isoleren naadloos is. Spleten, kieren en de kleinste hoekjes worden mee gevuld. Koudebruggen zijn uitgesloten.

PUR vloerisolatie bij renovatiesisolatie van kruipkelder

In het geval van renovaties zijn het voornamelijk kruipkelders en zoldervloeren die geïsoleerd worden. Wij bieden u vloerisolatie aan in gespoten polyurethaan. Hiermee realiseren wij een perfecte afdichting van de ondergrond (kruipruimte), een hoge isolatiewaarde, een stevige ondergrond voor de chape en sluiten wij bovendien koudebruggen uit.

Een basis-vloeropbouw:

Voordelen

Materiaal

Door het mengen van twee componenten ontstaat na enkele minuten een harde celgesloten polyurethaan schuimstof. Aan het reactiemengsel worden een blaasmiddel, katalysatoren en stabilisatoren toegevoegd.

Uitvoering

Het polyurethaanschuim wordt ter plaatse gespoten op een handdroge, vet- en stofvrije ondergrond. De isolatielaag wordt rechtstreeks op de betonplaat of welfsels gespoten waar reeds alle leidingen en buizen (verwarming, elektriciteit enz.) geplaatst zijn. Zo komen alle leidingen in deze laag te liggen. Het schuim wordt laag per laag gespoten tot dat de gewenste dikte wordt bekomen. Het gebouw moet winddicht zijn. De uitvoeringstemperatuur bedraagt min. 5°c. De vloerverwarmingsbuizen kunnen rechtstreeks op het PUR schuim aangebracht worden.

Technische kenmerken

Opspuiten met PUR

Polystyreenschuimplaten

STYRISOL® isolatieplaten zijn hardschuimplaten in geel geëxtrudeerd polystyreenschuim met gesloten celstructuur, voor gebruik als thermische isolatie.
Randafwerkingen


Oppervlakteafwerkingen
- Glad
- Ruw
- Gewafeld
- Glad met dikke groeven
- Ruw met fijne groeven

Draagvermogen
- 20 tot 40 mm dikte :  200 kPa (0,200 N/mm²) (EN826)
->40 mm dikte :  300 kPa (0,300N/mm²) (EN826) 

Vloerisolatie zwembadvloerisolatie floormate

Floormate 200-A is de blauwe vloerisolatie van Dow van geëxtrudeerd polystyreen hardschuim. Door de gesloten celstructuur ontstaan buitengewone mechanische eigenschappen die de isolatieplaat uitermate geschikt maakt als thermische isolatie voor vloeren. Floormate,  is daardoor aangewezen voor de correcte isolatie van zwembadvloeren. Deze stijve isolatieplaten hebben een hoge thermische en drukweerstand. De druksterkte wordt uitgedrukt bij een vervorming van 10%, of bij vloei of breuk van het product (EN 826). De werkelijke kwaliteit van het isolatiemateriaal komt echter boven wanneer men kijkt naar de druksterkte op de lange termijn. Daarbij wordt rekening gehouden met de tijdsafhankelijke vervorming onder invloed van een constante belasting ('kruip'). Daarom wordt de belasting op lange termijn, of de permanente druksterkte, met een strengere norm bepaald. De gemeten waarden worden geëxtrapoleerd naar bijvoorbeeld 50 jaar (EN1606). 

De Floormate isolatieplaat kenmerkt zich door:

Bij de Floormate 200-A isolatieplaat verwijst het getal 200 naar de toelaatbare druksterkte in kPa bij een vervorming van 10% of breuk van het product. De isolatieplaat heeft een druksterkte van 200 kPa of 0,2 N/mm². De toegelaten permanente belasting van FLOORMATE 200-A is 60 kPa (0,06N / mm²). De isolatieplaten kunnen toegepast worden zowel onder de vloer direct op de grondlaag, waarbij de weerstand tegen opname van vocht een belangrijke rol speelt, of bovenop de stabilisé, afgedekt met een zwembadvloer, waarbij de hoge druksterkte en de zeer geringe vervorming belangrijke eigenschappen zijn.

De panelen Floormate 500-A verdragen 180 kPa op de lange termijn.

Voor de panelen Floormate 700-A is dat 250 kPa.

Zwembadvloerisolatie :

(10 mWK = 100.000 Pa = 100 kPa = 1 bar)

1,6 meter hoog = 16000 Pa = 16.000 N/m²

Floormate 200-A : 60000 Pa = 60 kPa = 60.000 N/m²

Floormate 500-A : 180000 Pa = 180 kPa = 180.000 N/m²

Floormate 700-A : 250000 Pa = 250 kPa = 250.000 N/m²

"We don't have much money to do this, so we are going to have to think "                          Lord Ernest Rutherford


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2017 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055310242 Fax: 055310242 | golantec@gmail.com
Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 12/04/2017

Terug naar hoofdpagina