logo
Home Technische Info Contact Pers Vacatures

32 jaar ingenieurservaring in industriële en huishoudelijke projecten

Het beste is maar goed genoeg. 


Koken, de technische innovaties zijn veelvuldig. Wij kunnen uw keuken aanpassen aan de nieuwste technieken. Een van de 4 nieuwe kooktechnieken is:

Professioneel inductie kookplaat instelbaar tot 6000 Watt (aan 95% rendement)

Temperatuurinstelling : zet een deksel op de pan en u heeft een vaatwasafwasbare oven

giga inductiekookplaat cata3500 watt inductiekookplaattemperatuurregeling

Geschiedenis 

Inductie koken werkt met elektromagnetische velden.  Inductie koken is in feite koken op een elektrisch geleidende  pan  via elektrisch geïnduceerde magnetische velden die willekeurige wervelende elektrische stromen opwekken in de elektriciteitgeleidende pan  (wervelstromen genoemd). Het lijkt nieuw maar het principe ervan werd reeds in de 19de eeuw beschreven door de natuurkundige Foucault. Pas rond 1990 wordt dit verwarmingsprincipe huishoudelijk toegepast. Je kookt in feite door middel met een elektromagneet of anders gezegd een transfo.

Principe

Bij inductie koken wordt van de warmte, ontstaan door magnetische inductie in ijzer, gebruik gemaakt om te koken. Door wervelstromen of Foucaultstromen ontstaat warmte die in geleidende materialen (de pan) optreedt onder invloed van wisselende elektromagnetische velden. Daardoor ontstaat een enorme warmteontwikkeling vooral bij hogere frequenties. Aan de hand van de onderliggende spoelen, die magnetische velden en Foucaultstromen opwekken is de kookplaat opgebouwd. Onder een glazen plaat waarop de pan komt is een spoel gemonteerd waarop wisselspanning wordt gezet. De pan moet wel magnetiseerbaar zijn anders werkt het proces niet. Door de pan binnen het bereik van het magnetische veld te plaatsen ontstaan Foucaultstromen. Hoe meer wervelstromen des te meer energie en warmte er naar de pan wordt getransporteerd.

Potten en pannen

Met de aanschaf van een inductiefornuis kunt U nog niet koken. Je hebt pannen nodig die hiervoor geschikt zijn. De pannen moeten magnetiseerbar zijn. Blijft er een magneet kleven aan de bodem, dan is de kookpot geschikt voor inductie. Alle potten en pannen van ijzer, staal en gietijzer kunnen dus hun werk blijven doen. De pan moet ook goede thermische eigenschappen bezitten omdat de warmte goed moet worden afgevoerd en verdeeld. Verder geeft een kleine pan minder inductie-energie. Je moet er bij stilstaan dat het fornuis op een bepaalde pan is afgestemd. Je kunt niet zomaar willekeurige inductiepannen aanschaffen. Neem je een ander soort inductiepan dan kunnen zich bij het gebruik problemen voordoen.  De pannen kunnen een irritant geluid gaan maken, zoals bijvoorbeeld een hoogtonig gezoem. De pannen en inductiefornuizen zijn van een Class Induction-label voorzien. Het label geeft alleen aan dat de pan en het fornuis geschikt is voor inductie. Pannen van non-ferrometalen, zoals aluminium en inox, zijn in een inductiekeuken nutteloze voorwerpen. Zie onze pagina voor stalen pannen 

Energiebesparend

Bij inductie koken is 'uit' ook echt 'uit'. De kookplaat zelf wordt niet heet! Men kan een pan opwarmen terwijl er een krant onder de pan op de plaat ligt. De krant vat geen vuur. Het energieverbruik van een inductiefornuis (uitgedrukt in kWh) is lager dan van een gasfornuis. Er is immers geen vlam die gedeeltelijk zijn warmte naast de pan aan de omgeving afgeeft. Hoe sterker het inductieveld, des te warmer het metaal.  Die inductiespoelen bevinden zich onder de glasplaat. Het handige aan inductie koken is dat de energietransfer enkel plaatsvindt als er een kookpot op de kookzone staat. De hitte wordt vervolgens van de pan overgezet op het voedsel. Daardoor verkort de kooktijd aanzienlijk en verbruikt inductie enkel de energie die het nodig heeft om te koken. Conventionele gasbranders of elektrische kookplaten verwarmen de pannen indirect. Op deze manier gaat veel energie verloren. Inductiekoken haalt een kookefficiëntie van 95 %, terwijl een gewone vitroceramische plaat 55%, en een gaskookplaat slechts 50 % haalt.

Voordelen:

Nadelen:

 

Vrijstaande kookplaat van 3500 Watt!!!3500 watt inductiechampignons

Champignons: Opbakken op vol vermogen: 3500 Watt (ɳ= 95%)

Steak: opbakken op vol vermogen en daarna nagaren op temperatuur 120°C

Opgelet : op stand 9 : 3500Watt = uw olie schiet in brand!!!!

Oven: leg er een handdoek over en stel in op 120°C (per 20°C): slow cooking, afwasbaar in de vaatwas

temperatuurregeling
Omschrijving PI3500W

inductie 1
GL3500:
3500 W
Diameter inductor 210 mm
230V mono 15,2A
Afmetingen kookplaat : 390x 370x dikte 4 mm glas
inductie 3
BRIC 3600
3600W
Diameter inductor 280 mm
230V mono 16A
Afmetingen kookplaat : 405*342*4 mm glas
inductie 6
BTIC6000
6000W driefasig
Diameter inductor 230 mm
400V driefasig 9A  of 230V driefasig 15A
Hoogte 180 mm
Afmetingen kookplaat : 405*342*6 mm glas
inductie 7

PP4001M
80 à 4000W driefasig
Diameter braadpannen: 140 à 400 mm
Diameter inductor 230 mm
400V driefasig 6A
Hoogte 140 mm
Afmetingen kookplaat : 370 x 370*6 mm glas
Buitenafmetingen : 405 x 500 x 140 mm
inductie 9
PP6001M
100 à 6000W driefasig
Diameter braadpannen : 140 à 400 mm
Diameter inductor 230 mm
400V driefasig 9A
Hoogte 140 mm
Afmetingen kookplaat : 370 x 370*6 mm glas
Buitenafmetingen : 405 x 500 x 140 mm

inductie 1inductie 2

 

Koken op tafel terwijl u erbij neerzit: het fornuis is afgeschaft
inductie 3inductie 4inductie 5inductie 6inductie 7
Bediening geïntegreerd in het glas of apart.
Vitroceramisch glas 395 x 395 x 4mm. (uitsparing 310 x 310 mm)
Inductor van 180 mm.
Vermogen inductor : 2200 W.
Tiptoetsbediening.
•9 niveaus van vermogen instelbaar van 100 tot 2200W.
Spanning: 230V
Wasbare ventilatiefilter inbegrepen

Enigste nadeel : Rook  : Plaats een ionisatie dampkap

inductie 8inductie 9inductie 10

Bediening geïntegreerd in het glas of apart.
Vitroceramisch glas Diameter 455 mm x 4 mm (uitsparing 305 x 305 mm)
Inductor van 180 mm.
Vermogen inductor : 2200 W.
Tiptoetsbediening.
• 9 niveaus van vermogen instelbaar van 100 tot 2200W.
Spanning: 230V
Wasbare ventilatiefilter inbegrepen

Enigste nadeel : Rook  : Plaats een ionisatie dampkap

 

Modulabel: Superprofessioneel = design

vb : 4 inductieplaten + inductieplancha + 2 inductieplaten

inductie 11inductie 12

Induc-Stone: Buffet warmhoudplaat  Geen uitsnijding in het werkblad!

buffet 1buffet 4

buffet 2buffet 3

Max 650W
Oppervlaktetemperatuur: max 55°C
Op temperatuur houden tot 95°C

Induc’Stone is an invisible induction unit. Placed under different stones such as granite, marble, natural stones, and sometimes mixed stones; Induc’Stone will set a perfect buffet counter.
Paired with an induction friendly chaffing dish, simply placed on top of the counter, Induc’Stone creates the most simplistic, minimalist, & chic buffet counter. Unlike other “similar” units available on the market, Induc’Stone is affordable, easy to install, and user friendly for both the staff and the customers.

http://www.plaque-induction.com/ang-inducstone.html

"We don't have much money to do this, so we are going to have to think "                              Lord Ernest Rutherford


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2018 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 2/2/2018

Terug naar hoofdpagina