logo
Home Technische Info Contact Pers Vacatures

25 jaar ingenieurservaring in industriële en huishoudelijke projecten. 

Het beste is maar goed genoeg.


Wij moderniseren uw toestellen. Wij leveren, plaatsen, bouwen in, modificeren uw wasplaats en parametreren correct uw nieuw toestel.

Hot-fill voorschakelapparaat = voeden, vullen met warm water

alfa-mixalfa-mix 2

Een hot-fill wasmachine is een wasmachine met twee wateraansluitingen. Een aansluiting met koud  water en een warmwateraansluiting. Warm water langs elektrische weg geproduceerd, is 4 maal duurder dan water van een zonnecollector.

Een zonneboiler of zonnecollector verwarmt Uw sanitair water gedurende het ganse jaar, (voorverwarming in de winter - volledig in de zomer) met de beste en gratis energiebron: zonne-energie! In onze regio krijgen wij 3/4 van de globale zonnestraling (1.100 1.800 kWh/m) tussen april en september. Wil men bij onvoldoende zonneschijn toch de gewenste gebruikstemperatuur van het water bereiken (45 60 C maximum voor huishoudelijk gebruik), dan zal het sanitair water voorverwarmd worden door de zon en een bijverwarming zal de ontbrekende warmte leveren. Deze bijverwarming kan geleverd worden door de verwarmingsketel. Bij een dag met voldoende zonneschijn, zowel in de winter als in de zomer, wordt het water regelmatig warmer dan 45 C, zodat naverwarming niet meer nodig is. Met een zonnecollector kan men 75% van zijn jaarverbruik aan sanitair warm water dekken.

Er zijn twee manieren om een hot-fill te realiseren:

Hot-fill

Een hot fill machine heeft twee aansluitingen, n voor warm water en n voor koud water. Volgens de fase in het programma wordt koud of warm water ingenomen. 

Het water in een wasmachine wordt elektrisch verwarmd. Bij de opwekking van elektriciteit in een elektriciteitcentrale gaat ongeveer de helft van de energie verloren. Als voor het opwarmen gas of zonne-energie gebruikt wordt, scheelt dat dus energie. Bovendien is de machine bij het wassen op hogere temperaturen eerder klaar, omdat het water niet meer hoeft te worden opgewarmd.

Hot-fill wasmachines zijn speciale machines die direct op de koud -en warmwaterkraan aangesloten kunnen worden. Alleen Miele levert in Belgi hot-fill wasmachines. In tegenstelling tot een afwasmachine, kan een gewone wasmachine niet zomaar op de warmwaterkraan worden aangesloten. Dat komt omdat de gewone wasmachine maar n waterinlaat heeft, voor koud water.

Waarom een hot-fill?

Warmwateraansluiting

Het grootste deel van de energie die een wasmachine verbruikt, is bestemd voor de verwarming van het water. Indien u uw machine aansluit op de toevoer van warm water dat komt van een zonnecollector of een gasboiler, zal u 80% minder elektriciteit verbruiken. Het grootste deel van het energieverbruik van de wasmachine is immers toe te schrijven aan de verwarming van het water in het toestel door middel van elektriciteit. Elke hot-fill wasmachine kan aangesloten worden op de warmwaterleiding, (max. 55C ). Eventueel moet een driewegmengventiel genstalleerd worden om de temperatuur tot 55C te begrenzen. Wanneer u beschikt over een energetisch gunstige warmwaterbereiding, raden wij u ten zeerste aan om de afwasautomaat op dit goedkoop warm water aan te sluiten. Hierdoor bespaart u energie en tijd. Er wordt tegenwoordig in alle programma's met koud en/of warm water gespoeld.

Voorschakelapparaat MS 1002 en Alfa-Mix

alfa-mix 2

Aan de wasmachine hoeft u niets te veranderen. Er moet in de wasruimte naast koud water wel een aansluiting voor heet water beschikbaar zijn. Deze hot-fill werkt ook op de moderne wasmachines, die voorzien zijn van een elektronische besturing.

Aansluiting

De stekker van de wasmachine sluit u aan op de dubbele stekker van het hotfill apparaat. Een extra stopcontact is dus niet nodig. Het aansluiten van de slangen op de kranen en wasmachine gebeurt d.m.v. schroefverbindingen.  Tussen de reeds aanwezige slang en de wasmachine plaatst u het meegeleverde T-stuk  mengkamer met een korte slang, die op de wasmachine past. Vervolgens komt de meegeleverde slang tussen mengkamer en warme kraan.

Beveiligd tegen lekken

Het apparaat is voorzien van een leksensor, die u op de vloer plaatst. Bij onverwachte lekkage worden de beide watertoevoeren automatisch afgesloten en de wasmachine uitgeschakeld.

Eenvoudige bediening

Op de het bedieningspaneel kunt u instellen:

Specificaties hot-fill voorschakelapparaat

Leveromvang                                                      

Zie ook : Energievreters

http://www.ms1002.de/home_2.html

http://www.ms1002.de/pdf200306/ms1002.pdf

http://www.ms1002.de/anleitung%20pdf/MS-1002.pdf

http://www.annuaire-ecoconstruction.com/photos_prod/159/plaquette-sunny-electrolux.pdf


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2014 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com
Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op01/10/2014

Terug naar hoofdpagina