logo

Home Technische Info Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurskookkunst 

Het beste is maar goed genoeg.


Domotica

Wat is domotica?

Domotica is een automatisering van de elektrische toestellen en functies in een woning (verlichting, verwarming, radio, TV, Airco,...). Ze worden met elkaar in verbinding gebracht en zo op elkaar afgestemd. 

Tweede generatie domotica

De tweede generatie domotica is standaard voorzien van een zogenaamde ethernetaansluiting. Via deze aansluiting kunnen audio/video, verwarming-, airco-, alarm- en andere systemen op een eenvoudige manier worden gekoppeld met het LAN, local area network of met het WAN, wide area network. Hierdoor kan men thuis maar ook van op kantoor het domoticasysteem beheren via de pc of pocket-pc. Zo kan men bijvoorbeeld via internet de camerabeelden volgen en ingrijpen wanneer een leverancier het licht heeft laten branden. Of kan men de aanwezigheidssimulatie opstarten zodat het lijkt alsof men thuis zijn.

Waarom domotica?

Veiligheid bevorderen: 

Comfort bevorderen:

Verbruikskosten doen zakken:

Welk comfort kan er geautomatiseerd worden?

Welke technieken worden er met elkaar gelinkt?

In principe kan alles met alles verbonden worden, in praktijk worden enkel de verbindingen gemaakt die nodig zijn. Een aantal voorbeelden zal veel verduidelijken:

 

 


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2018 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com
Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 09/03/2018

Terug naar hoofdpagina