logo

Home Technische Info HVAC Zwembaden Gevel en dakreiniging Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring in industriële en huishoudelijke projecten. 

Het beste is maar goed genoeg.


Gevel- en dakreiniging

Reinigen van daken

Hebt u er genoeg van om met lede ogen aan te zien hoe uw dak en gevel langzaamaan een groene tint krijgen? Want al kunnen mossen, korstmossen en algen in de meeste gevallen niet veel kwaad, ze maken ' enkele rustieke uitzonderingen buiten beschouwing gelaten ' uw woning er zeker niet mooier op. Gelukkig kan u het fenomeen vrij makkelijk in toom houden. Algen, mossen en korstmossen moeten het vooral van een vochtige omgeving hebben. Een oriëntatie op het noorden en veel schaduw zijn andere factoren die hun ontwikkeling ten goede komen. Dient het gezegd dat ons land een geliefkoosde pleisterplaats is voor dit soort vegetatie? Als u even rondkijkt zal u ettelijke woningen zien die groen uitslaan. Wat ook het materiaal is waaruit het dak bestaat (kleidakpannen, leien, shingles, golfplaten van vezelcement...): geen enkel dak ontsnapt eraan. Wel is het zo dat de organismen zich sneller zullen ontwikkelen op meer poreuze oppervlakken. Een preventieve behandeling van de materialen (door de producent), kan veel leed voorkomen en zal de ontwikkeling van mossen vele jaren lang tegenhouden.
Wij hebben een systeem ontwikkeld waarbij uw dak gereinigd wordt onder verlaagde waterdruk. Onze techniek bestaat erin heet water onder verlaagde druk te projecteren.
dak 1
Waarom ontmossen?
De wortels van mos groeien in de poriën van uw dakbedekking en kunnen op die manier schade veroorzaken. Bij vriesweer zullen de moswortels immers nat worden en uitzetten. Daardoor zal het oppervlak van de dakpannen geleidelijk afbrokkelen, met alle gevolgen van dien op het vlak van beschadigingen en waterinfiltratie. Daarnaast is er natuurlijk ook nog het esthetische aspect: een met algen en mos begroeid dak ziet er niet meer mooi uit.
dak 2dak 3
Preventieve reiniging
Om te vermijden dat mossen na verloop van tijd uw dak opnieuw aantasten, raden wij sterk aan om uw dak periodiek te laten behandelen met een moswerend middel. Deze periodieke behandeling - bij voorkeur om de 12 tot 24 maanden - kost slechts een fractie van een volledige reinigingsbeurt en houdt uw dak steeds mosvrij.

Dit werk neemt niet meer dan een dag in beslag en verloopt in drie fases.

Fase 1: schimmelwerend product aanbrengen
Deze fase heeft tot doel de vegetatie op uw dak te verdelgen. Zeer systematisch en met voldoende product wordt de ganse oppervlakte bewerkt. Wij voorzien gemiddeld een deciliter tot een halve liter per vierkante meter.
Na uitvoering wordt er gewacht, tussen 15 minuten en een uur, zodat het product kan inwerken. Wij luisteren eerst naar het weerbericht vooraleer wij beginnen te ontmossen. Als het begint te regenen moeten wij herbeginnen.

Fase 2: reinigen
De tweede fase houdt de eigenlijke reiniging van het dak in. Hiervoor gebruikt wij een hogedrukreiniger ofwel een stijve borstel en een tuinslang. Met de hogedrukreiniger, wordt de druk van de straal aangepast aan de dakbedekking. Het zou jammer zijn dat u uw dakpannen ziet wegvliegen nog voor ze schoongemaakt zijn. Opgelet, niet alle daken zijn geschikt om op deze manier te worden gereinigd. Materialen van vezelcement (oude golfplaten en kunstleien) die asbest bevatten, mogen sinds enkele jaren zo'n behandeling trouwens niet meer ondergaan. Er bestaat een risico dat asbestvezels in de open lucht ontsnappen. Een schimmelwerend product mag u er natuurlijk wel op aanbrengen. De mechanische reiniging wordt dan vervangen door weer en wind. Die zullen op termijn de dode mossen van uw dak spoelen. U moet wel wat geduld hebben: dat duurt gemiddeld tussen 3 en 6 maanden.

Fase 3: een vochtwerend product aanbrengen
De derde fase, bestaat in het aanbrengen van een vochtwerend product. Dat heeft uiteraard tot doel te vermijden dat al te snel weer mos gaat opduiken. Nu blijft uw dak zeker tien jaar schoon. In het ander geval, mag u na 5 jaar misschien al opnieuw beginnen. Deze producten zijn niet goedkoop
De waarborgtermijnen verschillen van geval tot geval. Over het algemeen schommelen ze tussen 5 à 10 jaar. Het effect van een schimmelwerend product is wel zeer snel zichtbaar: als de mossen verdwijnen, betekent het dat wij dat deel van het werk in elk geval goed hebben uitgevoerd. Of het vochtwerend product goed is en correct is aangebracht, zal u pas jaren later kunnen constateren.

Siliconiseer uw in het wit geverfde gevel: 10 jaar niet meer verven!

dak 4

Gevelreiniging

Moderne reinigingsmiddelen staan ons toe om gevels, opgetrokken uit baksteen, zandsteen, architectonisch beton,  te reinigen zonder schade toe te brengen aan het oppervlak.
dak 13dak 12
Voor het reinigen van gevels gebruiken wij twee technieken: chemisch reinigen en stoomreinigen. Wij behandelen de gevel met een detergent en stomen deze vervolgens af met heet water. Afhankelijk van het te behandelen oppervlak (bijvoorbeeld baksteen, zandsteen of architectonisch beton) kiezen wij voor hoge of lage druk.
Deze moderne 'zachte aanpak' heeft grote voordelen tegenover de ouderwetse reinigingsmethoden: onze aanpak garandeert het behoud van de gevelstructuur. Daardoor is van enige gevelbeschadiging geen sprake. Eventuele correcties of kleine herstellingen zoals het loskomen van voegen worden door ons uitgevoerd.
Waterwerend middel: siliconedak 6
Nadien wordt een waterwerende laag ('hydrofuge') aangebracht. De gevelsteen absorbeert niet langer water, waardoor neerslag als het ware van de gevel zal 'parelen'.
Vochtwerende Coating Buitenmuren

Decoratieve, gebruiksklare, waterdichte witte muurcoating, met siliconen. Uitstekende hechting op geverfde en niet geverfde muren in steen, baksteen, cement, pleisterwerk, crepi, beton, ...Ook geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes binnenshuis zoals bv. keuken, badkamer, …

HydrofugeHydrofuge 1

Hydrofuges zijn waterwerende middelen om gevels mee te impregneren en zo duurzaam te beschermen tegen invloeden van buitenaf.
De hydrofuges vormen een doorzichtige laag over uw gevel, die waterafstotend en dampdoorlatend is. Naast een langdurige vochtafstotende werking hebben hydrofuges ook een algen- en vuilwerende werking. Kortom, met het aanbrengen van hydrofuges geniet u langer van de schoonheid van uw gevel en vergt uw gevel minder (arbeidsintensief) onderhoud.
Er zijn verschillende soorten hydrofuges die op verschillende manieren kunnen worden aangebracht. De voorbehandeling bestaat altijd uit het verwijderen van vuil, mos, alg en schimmel en het reinigen van uw gevel, bij voorkeur met hogedrukreiniging.
Een vloeibaar hydrofuge wordt doorgaans onder lage druk, sproeiend aangebracht, terwijl een hydrofuge in crème-vorm ook strijkend met kwast of verfrol kan worden aangebracht. Vooral bij het impregneren van kleine oppervlakken of moeilijk bereikbare plekken wordt strijken aanbevolen. Aanbrengen gebeurt tot het punt van verzadiging en zal, afhankelijk van de ondergrond, één of meerdere malen herhaald moeten worden. Wanneer u uw gevel door Comfort Cleaning laat impregneren, kunt u er vanuit gaan dat uw gevel heel lang mooi en goed geconserveerd blijft.

Hydrofuge voor het regendicht maken van verticale buitenmuren in poreuze ondergronden.

Hydrofuge voor baksteen Gevelimpregneer Ventosil-WB8 Hydrofuge 1
Is een watergedragen
gevelimpregneer middel met 8% werkzame stof.
Ventosil-WB8 is een kleurloze gevelimpregneer vloeistof voor alle baksteen metselwerk op basis van siloxaan-emulsie op waterbasis. Na het aanbrengen ontstaat een onzichtbare beschermings laag. Op deze manier is uw verticale wand of gevel, metselwerk of stucwerk voorzien van een krachtige beschermlaag.
Gevelimpregneer middel Ventosil-WB8 kan worden aangebracht op verticale wanden of gevels van metselwerk of stucwerk.
Eerder met watergedragen geimpregneerde gevels kunnen met 6% oplosmiddelhoudend impregneermiddel herhaald worden. Eerder met 6% oplosmiddelhouden geimpregneerde gevels kunnen niet herhaald worden met een watergedragen impregnering.

 

Hydrofuge voor natuursteen : Gevelimpregneer Ventosil-TK8 hydrofuge 2
Is een oplosmiddelhoudend
gevelimpregneer middel met 8% werkzame stof.
Ventosil-TK8 is een kant en klaar oplosmiddel houdend gevelimpregneer middel. Door het aanbrengen van deze impregneer wordt het indringen van water en vuil voorkomen bij alle natuur en hardstenen, kunststeen, niet geglazuurde tegels, klinkers en baksteen voor zowel binnen als buitenshuis.
Gevelimpregneer middel Ventosil-TK8 kan worden aangebracht op verticale wanden of gevels van metselwerk of stucwerk.
Eerder met 6% oplosmiddelhoudend geimpregneerde gevels kunnen niet herhaald worden met een watergedragen impregnering.

 

Hydrofuge voor natuursteen aanrechten: aanrechtbladimpregneer Ventosil-Protector B hydrofuge 4hydrofuge 5hydrofuge 6aanrecht natuursteen

Natuursteen en betonnen keukenbladen mooi houden en goed beschermen tegen het intrekken van vuil, vocht, vet en olie. Beton is uiterst poreus materiaal. Wanneer beton niet goed beschermd wordt, zal de vervuiling dusdanig in het materiaal trekken, dat het zich niet meer laat reinigen. Goed impregneren met een krachtige beschermer is daarom noodzakelijk.

Impregneermiddelen voor gevels:


Soort ondergrond

Watergedragen of oplosmiddel

Downloads merkbladen

Gevels metselwerk

oplosmiddelhoudend

Ventosil-TK6

Ventosil-TK8

watergedragen

Ventosil-WB6

Ventosil-WB8

Aquaproof

Creme impregneer

watergedragen

Ventosil-Creme25

Eerder geimpregneerde gevels kan met 6% oplosmiddelhoudend impregneermiddel herhaald worden. Eerder geimpregneerde gevels kunnen niet herhaald worden met een watergedragen impregnering.
Impregneermiddelen voor beton:


Soort ondergrond

Watergedragen of oplosmiddel

Downloads merkbladen

Betonimpregneer

watergedragen

Ventosil-beton40

Aanrechtbladen

watergedragen

Protector-B

Aquaproof

Impregneermiddelen voor daken:


Soort ondergrond

Watergedragen of oplosmiddel

Downloads merkbladen

Dakimpregneer

watergedragen

Ventosil-Dak25

Aquaproof

Anti Graffiti impregneermiddel:


Soort ondergrond

Watergedragen of oplosmiddel

Downloads merkbladen

Gevels

watergedragen

Ventosil-AG20

 

Reinigen en hercoaten van uw leien dak

Door een grondige reiniging en vervolgens een kwaliteitsprimer en deklaag aan te brengen voorkomt u schade en geeft u uw dak een nieuw leven.
Omdat elk dakoppervlak verschillend is, komen wij steeds ter plaatse kijken en bepalen wij een aanpak op maat van uw dak.

dak 7


Sproeiapparatuur te koopdak 8dak 9

Impregneer toestellen te koopimpregneertoestellen1impregneertoestel 2

Impregneer doe het zelf pakket te koopimpregneer toestel 3

Het impregneer doe het zelf pakket is een pakket met hulpproducten waarmee iedereen zijn woning zelf kan impregneren. 

 

Chemicaliën te koop dak 9

Ontmosser

bevat : Didecyldimethylammoniumchloride https://nl.wikipedia.org/wiki/Didecyldimethylammoniumchloride

Didecyldimethylammoniumchloride wordt gebruikt in houtbeschermingsmiddelen en in producten voor het verwijderen van groene aanslag. Didecyldimethylammoniumchloride is ook in vele reinigings- en ontsmettingsproducten voor huishoudelijk gebruik aanwezig.

Eau de Javel

Een erg goedkope, doch milieuvervuilende oplossing is industrieel bleekwater of javel. Met slechts tien liter kan je makkelijk 150 tot 200 vierkante meter ontmossen.
Let wel goed op met planten en marmer in de buurt! Alle beplanting die wordt aangeraakt met bleekwater zal immers afsterven. Gebruik ook altijd werkkledij, en vermijd aanraking met de huid en ogen.

Hydrofuge Waterwerend middel: siliconedak10dak 11

Impregneermiddelen voor gevels:


Soort ondergrond

Watergedragen of oplosmiddel

Downloads merkbladen

Gevels metselwerk

oplosmiddelhoudend

Ventosil-TK6

Ventosil-TK8

watergedragen

Ventosil-WB6

Ventosil-WB8

Aquaproof

Creme impregneer

watergedragen

Ventosil-Creme25

Eerder geimpregneerde gevels kan met 6% oplosmiddelhoudend impregneermiddel herhaald worden. Eerder geimpregneerde gevels kunnen niet herhaald worden met een watergedragen impregnering.
Impregneermiddelen voor beton:


Soort ondergrond

Watergedragen of oplosmiddel

Downloads merkbladen

Betonimpregneer

watergedragen

Ventosil-beton40

Aanrechtbladen

watergedragen

Protector-B

Aquaproof

Impregneermiddelen voor daken:


Soort ondergrond

Watergedragen of oplosmiddel

Downloads merkbladen

Dakimpregneer

watergedragen

Ventosil-Dak25

Aquaproof

Anti Graffiti impregneermiddel:


Soort ondergrond

Watergedragen of oplosmiddel

Downloads merkbladen

Gevels

watergedragen

Ventosil-AG20

 

Balegemse steen:Te herkennen : Hoogte van de stenen max 30 cm : altijd met schelpenBalegemse steen

Balegemse steen is een sterk kalkhoudende zandsteen die in Balegem wordt gedolven. Men kan hem ook categoriseren als zandige kalksteen. Hij is zeer gevoelig voor zure regen.

Een zee bedekte dit gebied, miljoenen jaren geleden (In het Midden-Eoceen, Lutetiaan (plaatselijk Lediaan)). Er ontstond een opeenhoping van (kalkhoudende) overblijfselen van in deze zee levende organismen. Daarmee bestaat kalksteen voornamelijk uit calciumcarbonaat (CaCO3) en vindt men er regelmatig fossielen in terug (schelpen, nautilussen, haaien- en roggentanden e.d.).

De steen wordt gevonden in schollen, met een harde kern, tussen zandlagen. De laag waarin de steen wordt gevonden ligt anno 2009 een viertal meter onder de bodem. De ontginning en bewerking van Balegemse steen is sedert 1976 heropgestart na een eeuw inactiviteit. De Romeinen gebruikten al Balegemse steen voor hun constructies.

Enkele gebouwen aan de Graslei te Gent zoals het Gildehuis der Vrije Schippers zijn opgetrokken in Balegemse steen. Verder is hij onder meer gebruikt in de Brusselpoort te Mechelen, de Sint-Martinuskerk te Gent, de Sint-Annakerk te Bottelare en de Sint-Walburgakerk te Oudenaarde.

Arduin en zandsteen: beeld

Opletten met eau de javel op arduin.

 

 

Hoogtewerker en/of veiligheidsstellingen

dak 12veiligheidsstelling
Per project huren wij een aangepaste hoogtewerker.
Deze moet opstelbaar zijn rondom het huis


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2018 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com
Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 15/05/2018

Terug naar hoofdpagina