logo

Home Technische Info Contact

20 jaar ingenieurservaring in industriële en huishoudelijke projecten

Het beste is maar goed genoeg.


Ceramische filter : Zo oud als de Londense straat

Meer weten over de grootte van bacteriën en virussen : http://learn.genetics.utah.edu/content/cells/scale/
keramische filter 1
keramische filter 2keramische filter 3keramische filter 4keramische filter 5keramische filter 6
Ceramic water filters is designed to be used as a household point of use system. These filtration units offer the convenience and value of a pressurized source of water.
Reduces up to 99% of particulate lead, iron and hydrogen sulphides. Exclusive ceramic/carbon-block technology reduces >99.9999% of particles 0.9 micron absolute (0.5 absolute ANSI standard) and larger in size including pathogenic bacteria.
Removes asbestos fibers, dirt, chlorine taste and odour, mold.
Removes 100% cryptosporidium and giardia cysts.

WHY CHOOSE A CERAMIC WATER FILTER?


keramische filter 7 keramische filter 14

Oplossing 1: Bacteriologische filtering
keramische filter 8De filter is een fijnfilter die een keramische bacteriefilter combineert met een actief koolvulling in één enkel element. De filter wordt gebruikt om alle bacteriën die in het leidingwater zitten tegen te houden. Ook verwijdert de filter verkleuringen en onaangename geuren en smaken (bv. chloor). Tenslotte houdt dit toestel de fijnste onzuiverheden tegen.
De filter is een eenvoudig en doeltreffend zuiveringssysteem, gemakkelijk te plaatsen onder de gootsteen in de keuken. Een eenvoudige druk op het aftapkraantje, geplaatst op het werkblad aan de gootsteen, geeft u zuiver en natuurlijk water. U hoeft dus geen mineraalwater meer te kopen. Dit water kan u ook gebruiken om te koken, een Amerikaanse koelkast te voeden, enz.

Er wordt gebruik gemaakt van een dubbele filter. De eerste is een keramische filter met 0,2 μm microperforatie om de bacteriën tegen te houden. De tweede filter wordt gevuld met actieve koolstof (actief kool) en haalt de chemicaliën uit het water.
WAAROM?
Alle onzuiverheden aanwezig in het water worden verwijderd: lood, nitraat, chloor, sulfaat, onkruidverdelgers, insecticiden, bacteriën. Wat ook de herkomst van het water voor uw huishouden is, meestal hebt u geen idee welke elementen het bevat. Enkel een slechte smaak of geur zullen u alarmeren. Weet echter dat een hoop gevaarlijke waterverontreinigingen smaak noch geur hebben! Filtering op 0,2 μm is het meest geperfectioneerde filtersysteem voor de productie van zuiver water. Dit water is ideaal voor gebruik in de keuken, om te koken, het maken van koffie, thee en soep maar ook zeker ideaal als drinkwater.

BACTERIËN EN VIRUSSEN
Zij houden de kleinste micro-organismen tegen (schimmels, alle bacteriën, cysten, parasieten, virussen, in het bijzonder deze van tyfus, dysenterie, cholera, collibacillose, amoebe dysenterie, bilharziose en giardiasis), evenals organische onzuiverheden zoals roest, asbest, gruis en stof. Resultaat: helder en kiemvrij water!
De kleinste bacteriën kunnen niet doorheen een filter met poriën van 0,2 micron; virussen zijn echter kleiner en zouden er wel doorheen kunnen. Virussen worden echter gedragen door een bacterie en kunnen zonder deze niet leven.Zodoende is een filter met kleinere poriën (Omgekeerde osmose) dan 0,2 micron absoluut niet nodig, en zeker ook niet praktisch omwille van een te klein rendement en te grote noodzakelijke pompdruk.

Meer weten over de grootte van bacteriën en virussen : http://learn.genetics.utah.edu/content/cells/scale/

KOSTENBESPAREND

keramische filter 9keramische filter 10keramische filter 11kermaische filter 13

 Gedaan met flessen water sleuren! Het gaat hierbij om een éénmalige investering die zich snel terugbetaalt. U heeft ook geen stockagekosten en minder afval! Vergeten we ook niet het aquarium en het drinkwater voor uw huisdier. De smaak is fris en neutraal, zoals goed drinkwater behoort te zijn. Het is zelfs gezonder dan flessenwater.

 

Ons voorstel:

Leveringsomvang: 

Specificaties:

Oplossing 2: GoLanTec antibacteriële filtering
keramische filter 15WHAT IS A FILTER CARTRIDGE?
A filter cartridge is a ceramic tube, which is cast open at both ends (OBE). Both ends are then closed off with food grade plastic mounts, which enable the cartridge to fit into a filter housing. The mount at the base of the tube is completely closed. The mount at the top of the tube has an opening through which filtered water flows after it has passed through the ceramic. Particles of dirt, bacteria etc. are trapped on the outside of the cartridge. Cartridges are available as standard in two sizes - Slimline and Imperial.

 

 

 

 

keramische filter 16Gedaan met flessen water sleuren! Het gaat hierbij om een éénmalige investering die zich snel terugbetaalt. U heeft ook geen stockagekosten en minder afval! Vergeten we ook niet het aquarium en het drinkwater voor uw huisdier. De smaak is fris en neutraal, zoals goed drinkwater behoort te zijn. Het is zelfs gezonder dan flessenwater.
Ons voorstel:

Leveringsomvang:

Specificaties:

Oplossing 3: Doulton HIP antibacteriële filtering

keramische filter 17Doulton® en British Berkefeld® filters produceren bronwaterkwaliteit. Deze unieke keramische filtratie technologie produceert  drinkwater van een zeer zuivere kwaliteit. Al onze filters verwijderen >99.99% van pathogene bacteriën en ziekteverwekkende cysten. De meeste filters verwijderen ook chloor en bevorderen de smaak en geur van het water, ook verwijdering van zware metalen zoals lood. Doulton® water filters zijn de meest praktische en gebruiksvriendelijke waterfiltratie en zuiveringssystemen beschikbaar op de markt.
Afmetingen: L 254 x 49 mm diameter
Filter type: kaars met kort draadeind mondstuk.
Kunststof inbouw/onderbouw voor:

De filter heeft een maximum werkdruk van 6 bar
Geleverd met montagemateriaal.
Maximaal 300 liter per uur bij 3 bar

 

 

 

 

 

 

Oplossing 4: Rio 2000 antibacteriële filter voor het ganse huis
keramische filter 18 keramische filter 19

Keramische filter verwijdert:

Cryptosporidium is een geslacht van kleine parasieten die zeer hevige diarree kunnen veroorzaken. De parasiet is berucht bij aids-patiënten. Het zijn cysten van 4-6 μm grootte. De parasieten zijn goed te zien in een gemodificeerde Ziehl-Neelsen-kleuring of kinyoun-kleuring. De parasiet komt wereldwijd voor en het reservoir zijn zeer veel diersoorten. De parasiet komt vaker voor bij kinderen dan bij volwassenen en de diarree gaat bij deze patiënten vanzelf over. Een behandeling met antibiotica is niet voorhanden, een ORS oplossing wordt vaak toegediend om uitdroging tegen te gaan. Er zijn diverse Cryptosporidium-uitbraken gemeld, veroorzaakt door besmet drinkwater.

Ons voorstel:

Leveringsomvang:

Specificaties:


Oplossing 5: Drievoudige filter WHR3 voor het ganse huis
keramische filter 20keramische filter 21
De drievoudige ganse huis filterunit is gebouwd rond de Rio 2000 High Flow Multi Candle Filter Unit
De WHR3 heeft een filtercapaciteit van 300,000 liter. Dit is voor een huishouden van 4 personen.
De unit is ontworpen om geplaatst te worden, daar waar het water in het huis binnenkomt. In geval van regenwater juist na de pompgroep.

De standtijden of omwisseltijden van de filters zijn gebaseerd op een verbruik van 150 liter water per dag per persoon voor drinken, badwater en wassen (55,000 liter per jaar). Indien u beschikt over een combi-boiler, een mega-flow systeem of een lage waterdruk, dan raden wij aan om de HR6, in de plaats van de WHR3 te plaatsen, met een high flow montagekit, twee inox slangen die minder leidingweerstand realiseren.


Oplossing 6: Drievoudige filter WHR6 voor het ganse huis
keramische filet 22keramische filter 23
De drievoudige ganse huis filterunit is gebouwd rond de Rio 2000 High Flow Multi Candle Filter Unit
De WHR6 heeft een filtercapaciteit van 600,000 liter. Dit is voor een huishouden van 5 of meer personen.
De unit is ontworpen om geplaatst te worden, daar waar het water in het huis binnenkomt. In geval van regenwater juist na de pompgroep.

De standtijden of omwisseltijden van de filters zijn gebaseerd op een verbruik van 150 liter water per dag per persoon voor drinken, badwater en wassen (55,000 liter per jaar). Indien u beschikt over een combi-boiler, een mega-flow systeem of een lage waterdruk, dan

Zie ook: 

http://www.basecamp.be/kat2008/35_WATERBEHANDELING.pdf

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UlRQ5jC8fdE#!

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_Ys9q1cvKGk

https://www.youtube.com/watch?v=sFfLbeXDav8&feature=related

Meer weten over de grootte van bacteriën en virussen : http://learn.genetics.utah.edu/content/cells/scale/


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2014 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055310242 Fax: 055310242 | golantec@gmail.com
Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 12/06/2014

Terug naar hoofdpagina