logo
Home Technische Info Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring in industriële en huishoudelijke projecten. 

Het beste is maar goed genoeg.


Actieve kool filters voor water Beschrijving: http://www.filterstore.com/content/images/carbon_filtersR.jpg

Actieve kool,  actief koolfilter, actief koolfilter voor regenwater, actief koolpoeder, actief koolstof, actief koolstoffilter, aktieve kool,  aktief koolfilter, aktief koolfilter voor regenwater, aktief koolpoeder, aktief koolstof, aktief koolstoffilter: allemaal namen voor hetzelfde.

''Actieve kool''' kennen wij van de gasmaskers. Het is een speciaal behandelde koolstof die de eigenschap heeft allerlei stoffen aan zich te kunnen binden. Actieve kool is een sterk adsorptiemiddel. Actieve kool wordt bereid door van steenkool door een thermisch proces de gassen en onzuiverheden te verwijderen. Cokeskool, dus met cokes als uitgangsproduct, geeft de hoogste kwaliteit van actieve kool, dus met de hoogste adsorptiecapaciteit voor dezelfde hoeveelheid. Het is ook de duurste vorm van actieve kool. Actieve kool kan na gebruik opnieuw actief gemaakt worden door thermische re-activatie waarbij de geadsorbeerde componenten in een re-activatie oven worden afgebrand. De werking van actieve kool berust op een zeer groot oppervlak door een fijne microstructuur met een groot aantal zeer fijne porin. Commercieel verkrijgbare actieve-kool soorten hebben een inwendig oppervlak van 500 tot 1500 m/g. Actieve kool heeft veel toepassingen:

De kleine filtersystemen met wegwerpcartouche 9 3/4"

Aansluiting:

Filtergrootte (netto hoogte van de cartouche)

Filterfijnheid

De grotere filtersystemen met wegwerpcartouche 20"

big blue 1Big blue 2big blue 20"

Aansluiting:

big blue 3

Documentatie van Big Blue

Filtergrootte (netto hoogte van de cartouche)

Filterfijnheid

 

Actief kool cartouches

aktief kool 1pentek carbon blockBeschrijving: http://www.filterstore.com/content/images/carbon_filtersR.jpg

De problemen van granulair actief kool filter filters en waarom wij Carbon Block aanraden.
Granulair actief koolstof filters worden gevuld met korrels koolstof. Dit heeft belangrijke nadelen:
1) Granulair koolstof betekent dat het geen solide massa is en dat het koolstof zich kan verplaatsen in de cartouche waarin het opgesloten zit. Hierdoor wordt koolstofstof geproduceerd dat weggespoeld wordt down stream naar de achterliggende voorraadtank of naar de volgende filtratietrap waar hij deze filter kan verstoppen.
2) Als het koolstof zich vastzet in de cartouche in "transit" ofwel na het opnieuw vullen van de cartouche kan er bovenaan een ruimte ontstaan met lucht of gewoon lege ruimte waar geen koolstof aanwezig is. Indien de filter in een radiale richting doorspoeld wordt, wat meestal het geval is, betekent dit dat de vloeistof erdoor kan zonder contact te hebben gehad met de actieve kool. Uw filter heeft nu geen enkele functie. Indien de filter een longitudinale flow heeft is het probleem bovenaan identiek.
3) Granulair actief koolstof kan “fludiseren". Dit betekent dat er geen gegarandeerde contacttijd is tussen het actief koolstof en de vloeistof, dit probleem stelt zich niet bij carbon block filters.

axiale flowcarbon blockBeschrijving: Click for Detailcarbon block doorsnede

Carbon Block Filters: een echte technische doorbraak
Indien u een actief koolstof filter gebruikt om chloor te verwijderen, is er na de actief koolstof filter niets meer in het water om de microbiologische groei te stoppen. Dit water mag dan ook niet opgeslagen worden maar moet direct verbruikt worden.
Weet u exact hoeveel druk uw koolstoffilter kan verdragen? Een Carbon Block filter heeft een doorslagdruk van meer dan 14 bar en kan een verschildruk van meer dan 7 bar aan. Dit is meer dan elke andere gekende actief kool filter van dit type.
http://www.youtube.com/watch?v=j7QLV1yzuko
http://www.youtube.com/watch?v=H1Cp_8hZZbY

aktief kool 3

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UW6iqzHmPrY

Parallel geschakelde twee actief koolfilters carbon-block 9 ¾”
carbonit 1carbonit 2carbonit 3
DUO ondertafelfilter
De CARBONIT NFP Premium is een gesinterd carbon block filter met een hoge wanddikte. Actieve kool heeft een groot oppervlak, dat wordt gebruikt als adsorptiemiddel onder andere in de  waterbehandeling. Het verwijdert vooral ongewenste kleur, smaak en geur verbindingen uit vloeistoffen Zo is bij uitstekend geschikt voor waterzuivering.
Deze gesinterde carbon-block filter op kokosnoot basis is gericht op waterzuivering door chemisch-fysische verwijdering van ongewenste componenten in drinkwater. Vergeleken met onze gecombineerde filters van actieve kool blok met membraan is hier twee keer zoveel actief kool aanwezig. Standaard is het NFP is premium 9 met een filterfijnheid van 0,45 micron. De daardoor verkregen waterfiltratie geeft u een hoog niveau van bescherming tegen bacteriën, zware metalen, pesticiden, polaire pesticiden en residuen van geneesmiddelen. Deze actieve koolstofblokfilter combineert de bekende adsorptie krachten van de gesinterde actieve kool (bijvoorbeeld pesticiden) met mechanische water filtratie (bijv. bacteriën). De actieve kool blok filters zijn leverbaar in lengtes (5 ", 9 3/4" of 20 ") en filterfijnheden tussen 0,45-30 micron. De belangrijkste  NFP filters zijn premium 9 (0,45 micron ), NFP Premium D (0,70 micron), Protect-9 (10 micron),Premium  9 (10 micron) en Special 9 (20 micron).
Een bijzondere feature is de filterpatroon EM-X Premium. Deze EM-X keramisch poeder van Effectieve Micro-organismen (EM) wordt gelijktijdig en gebakken premie gebruikt in het productieproces van CARBONIT actieve kool blok filters NFP. Het resultaat is een filterpatroon die filtratie en water revitalisatie op een bijzondere manier combineert.

Parallele filtratie carbon Block

Reservecartouche NFP Premium                       2 l/min              0,45 m (9 ”) (standtijd : 1 jaar)

Reservecartouche NFP Premium D                   3 l/min             0,70 m (9 ”) (standtijd : 1 jaar)

Reservecartouche GFP Premium                      2 l/min              0,45 m (9 ”) (standtijd : 1 jaar)

 

Parallel geschakelde twee ultrafiltratiepatroon 0,15 micron (antibacterieel)

+ actief koolfilters carbon block 9 ¾”
carbonit 4carbonit 5carbonit 6
DUO ondertafelfilter
Pathogene bacteriën worden vastgehouden door membraanfiltratie. We filteren door microfiltratie. (backwash filter moet om de 2 maanden worden gespoeld). CARBONIT biedt de combinatie van twee technologieën voor hoge debieten in speciale toepassingen (medisch, water dispensers). Legionella, Pseudomonas, en schimmels (bijvoorbeeld Aspergillus). Kraanwater kan een bron van overdracht zijn. Uit wetenschappelijke studies van het Instituut voor Hygiëne en Volksgezondheid, Universiteit van Bonn blijkt dat deze overdracht niet alleen in het ziekenhuis, maar ook in de thuisomgeving kan gebeuren. Immuun-gecompromitteerde mensen zijn in de eerste plaats in gevaar. Deze filter kan bescherming bieden.
Vergeleken met de "pure koolstof blok NFP Premium" is er een halvering van de actieve kool capaciteit en een verdubbeling van de verkoopprijs. Door de hoge kwaliteit van het drinkwater zijn potentieel ziekteverwekkende (pathogene) micro-organismen geen probleem bij normaal bedrijf. Dus er zijn meestal geen filterpatronen met capillaire filtratie nodig. Als de snelheid van filtratie is een belangrijk criterium is, adviseren wij de DUO. Hun twee vervangende cartridges NFP Premium zijn veel goedkoper dan een combinatie cartridge in VARIO apparaten.
Het capillaire membraan (ook holle vezel membraan) is vervaardigd uit polyethersulfon.
Op aanvraag zijn ook, PP, PVDF of keramisch membraan mogelijk.

Parallel membraanfiltratie + carbon Block

Reservecartouche NFP clario                10 l/min                        10 m 0,15 m (9 ”) (standtijd : 1 jaar

Reservecartouche NFP clario LE             5 l/min                         5 m 0,15 m (9 ”) (standtijd : 1 jaar)

Reservecartouche IFP Puro                    7l/min                          5 m 0,15 m (9 ”) (standtijd : 1 jaar)

 

carbonit 7

Parallel geschakelde vier aktief koolfilters 9 ¾”of 20”
carbonit 8carbonit 9carbonit 10
QUADRO is de centrale filter (4-cartridge apparaat in een parallel circuit) gebruikt als huis waterfilters bij hoge debieten. De ingangsfilter met gesinterde actieve koolstof type carbon block filters WFP Select / WFP Select-L (rating 10 micron) zorgt voor een goede waterkwaliteit en bescherming van de leidingen.
De QUADRO is een waterfilter voor huishoudelijk gebruik, zodat het water zuiver uit de kraan komt. Een huiswaterfilter houdt ook de opgeloste kleine deeltjes tegen die afkomstig zijn van onderhoudswerken aan de waterleiding.
QUADRO is geschikt als huis waterfilters voor installatie in de centrale waterleiding na de watermeter. De standaard ingebouwde WFP filters verwijderen in het bijzonder chloor, organische stoffen en deeltjes. Als vuilfilter volgens DIN 19632 voorkomt hij  het binnendringen van vreemde deeltjes en vermijdt daardoor corrosie.

carbonit 11carbonit 12

 

De kleine filtersystemen met zelf op te vullen 0,85 liter cartouche

Aansluiting:

Filterfijnheid

De kleine filtersystemen met automatishe backwash

AUTOMATISCHE REINIGINGSFILTER

Deze ­filter is speciaal ontworpen om hinderlijke geuren en smaken uit het water te verwijderen en kan zowel geplaatst worden op stads-, bron- als op regenwater.
Tevens wordt door een dubbele partikelfiltratie kristalhelder water verkregen.
Kristalhelder water voor elke kraan in uw huis

VOORDELEN

• Zuiver en kristalhelder water voor de volledige woning
• Verwijderen van hinderlijke geuren en smaken
• Filtratie van zwevende deeltjes
• Onderhoudsvriendelijk
• Compact
• Automatisch terugspoelbaar

Model 1:

Model 2 :bootfilter

bootfiler 2bootfilter 3

De middelgrote filtersystemen met automatische backwash

 

De grote actief kool filter met jaarlijks omruilsysteem 

 omruil filter

De grote actief kool filter met zelf op te vullen 12 liter cartouche 

 

Voor u het (regen)water verbruikt, kunt u het best laten behandelen door een actief kool filter die het water ontdoet van vervuilende deeltjes, kleur, geur en andere ongewenste gifstoffen. De regenwaterfilters zijn speciaal ontwikkeld voor de behandeling van regenwater en zijn zeer eenvoudig te installeren. Groot voordeel is de ingebouwde container die u zelf kunt heropvullen met vers actief kool.  

De beschikbare filtertypes

 

PR50

PR75

Hoogte

720 mm

970 mm

Diameter

259 mm

259 mm

Aansluiting

40 mm

40 mm

Maximum druk

6 bar

6 bar

Maximum temp

40C

40C

Materiaal

PP

PP

Dichtingen

Buna-N

Buna-N

Debieten

3 - 4 m/h

3 - 5 m/h

Volume actieve kool

12   liter 

12 liter  

Actief koolfilter TCF75

Beschikbare filterpatronen

PR 50: filtermand met 12 liter actieve kool

PR 75: filtermand met 12 liter actieve kool gecombineerd met een sediment filterpatroon van 5, 10, 20 of 30 m

Werking

Bij gebruik van een sediment filterpatroon worden alle zwevende deeltjes en alle vuilrestjes uit het water gehaald. De actieve kool maakt het water helder, geur- en chloorvrij, verwijdert de eventueel aanwezige koolwaterstoffen en absorbeert alle organische vervuiling. Het is aangewezen om de sedimentfilter iedere maand uit de filter te nemen en af te spoelen. Om de 6 maanden vervangt u de sedimentfilter door een nieuwe. De mand met actieve kool vergt geen speciale aandacht, maar het filtermateriaal dient om de 6 maanden te worden vervangen door nieuwe actieve kool. De filterpatronen kunnen zonder gebruik van enig gereedschap worden verwijderd. Laat de druk af van het systeem, draai de filter los, verwijder het patroon en zet er het nieuwe in. Klaar in 60 seconden. Geen enkele andere filter is gebruiksvriendelijker.  

Actief kool per zak (in vrac) 

Norit PK 1-3 : zakken van 12,5 kg (25 liter)

Norit PK 3-5 : zakken van 12,5 kg (25 liter)

FA 100 : zakken van 25 kg (50 liter) granulometrie tussen 0,6 en 2,36 mm

Organosorb 10 8*30 mesh: zakken van 25 kg (50 liter)

Installatievoorbeeld

Besluit : enkel carbon block is zeker!

 


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2018 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 24/01/2018

Terug naar hoofdpagina