logo

Home HVAC Zwembaden Reiniging Poort automatisering Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd HVAC installatiebedrijf. Wij modificeren en bouwen €besparende en energiebesparende HVAC installaties.

Wij zijn geen keukenbouwers. Wij moderniseren enkel uw toestellen. Wij leveren, plaatsen, bouwen in, modificeren uw keuken.

Aanrecht  

Op twintig jaar is er enorm veel design gekomen op gebied van aanrechten.

Het aanrecht bestaat uit een werkblad en een spoelbak. Het is de keukenwerkplaats bij uitstek. Tegenwoordig is er een breed gamma aan materialen en mogelijkheden. Door de perfectionering van de materialen is er een enorme keuze. Het is dan ook belangrijk eerst te beslissen welk soort keuken je wenst.  

Het belangrijkste deel van het aanrecht is de spoelbak. Het comfort en de hygiŽne van uw keuken zijn voor een groot deel afhankelijk van de spoelbak. Bovendien is uw keuze bepalend voor de  uitstraling van de keuken. De diversiteit is zeer groot. Dit is te wijten aan de soort spoelbak en het materiaal. Ook de kraan bepaalt mee de stijl en het karakter van het aanrecht.

Soorten spoelbakken

Als we de soorten spoelbakken onder de loep nemen kunnen we grofweg twee soorten spoelbakken onderscheiden: de opbouw- en de inbouwspoelbak.

Soorten materiaal

De meeste spoelbakken voor in de keuken zijn gemaakt van roestvrij staal, kunststof of keramiek.

Roestvast staal (RVS of inox). 

Inox is een metaallegering, de belangrijkste elementen zijn nikkel en chroom. Kenmerkend aan de chroom is dat het een glans geeft aan het inox, nikkel zorgt ervoor dat het inox roestvast is. Roestvast staal is een hoogwaardig chroomnikkelstaal: een legering van staal met 18 % chroom en 10 % nikkel.

Voordelen:

Duurzaam, hittebestendig, resistent tegen tal van niet-huishoudelijke chemicaliŽn, hygiŽnisch, watervast, naadloos ingelaste spoelbak 

Nadelen:

Krasgevoelig

Kunststof

Kunststof wordt op meerder manieren vervaardigd. Het uiteindelijke resultaat hangt af van de samenstelling. Franke Fragranit DuraKleenģ is:

Voordelen

Krasbestendig en stootvast, extreem hard, 100 % hygiŽnisch, breukvast, licht -en kleurecht, groot aanbod kleuren, goedkoop

Nadelen

Niet goed bestand tegen kleurstoffen.

Keramiek

Een keramische spoelbak heeft een glazuurlaag op zijn oppervlak. Door deze glazuurlaag is een keramische spoelbak keihard.

Voordelen

Sterk door de harde glazuurlaag, veel keuze in kleuren, krasbestendig, goed bestand tegen schoonmaakmiddelen en kokend water

Nadelen

Gevoelig voor beschadigingen (glazuurlaag kan afbreken)

Zie ook : Franke


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2019 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 25/09/2018

Terug naar hoofdpagina